Våra dansstilar

Största dansskolan i Skåne inom både Hobby- och tävlingsdans

Barn 2-3 år med förälder

Barnet dansar tillsammans med mamma, pappa eller någon annan vuxen.

Det är en mysig och rolig stund för er att uppleva tillsammans. Vi rör oss till musik i dans och lek samtidigt som vi tränar koordination och grundläggande motorik.

Kläder som inte hindrar rörelse (inga långa kjolar/klänningar). På fötterna får man gärna ha sockiplast eller vara barfota.

————————————————————————————————–

Dansmix 4 år, Dansmix 5 år

Här får barnen en bred dansgrund att stå på. Vi tränar balans, styrka och koordination i lek och danser. De får även träna koncentration och samarbete.

Vi uppmuntrar fantasi och rörelseglädje till härlig musik barnen känner igen.

Kläder som inte hindrar rörelse (inga långa kjolar eller klänningar). På fötterna får man gärna ha sockiplast eller vara barfota.

—————————————————————————————————-

Dansmix 6 år

Barnen får möjlighet att prova många olika dansstilar. Vi lär oss grunderna i jazz, hiphop, disco och pardans. Detta ger dem en bred grund för framtida dansträning.

Vi vidareutvecklar koordination, balans, hållning och styrka till glad musik.

Kläder som inte hindrar rörelse (inga långa kjolar eller klänningar). På fötterna får man gärna ha sockiplast eller vara barfota.

—————————————————————————————————-

Balett

Graciösa rörelser i samband med klassisk musik.

Du kommer lära dig grunderna inom baletten, samt styrka din koordination, styrka och musikalitet. Balett kommer hjälpa dig som dansare att bli stark inom många dansstilar.

—————————————————————————————————-

Pop Artist

En sång- och dansklass där vi jobbar med sångteknik, sceniskt uttryck och danser inspirerade av våra stora popartister. Vi sjunger och dansar samtidigt och bygger coola scennummer till popmusik.

Passar både dig som älskar sång & dans och dig som drömmer om att bli artist.

Ta på er träningskläder och lätta sneakers. Ta gärna med vattenflaska.

—————————————————————————————————-

Musikalteater

Musikal är en genre där man uttrycker sig i sång, dans och teater. I den här kursen kommer vi tillsammans jobba med att sätta ihop dessa uttrycksformer till mindre musikaler.

Vi blandar enklare sångövningar, roliga danskoreografier och spännande teaterövningar.

Du får chansen att uttrycka dig fritt och utveckla alla dina talanger! Den här kursen passar dig som älskar att sjunga, dansa och spela teater eller du som har drömmen om att bli musikalartist.

Kom i träningskläder och sköna gympaskor och ta gärna med vattenflaska.

—————————————————————————————————–

Cool Kids

En dansklass för coola kids som vill prova olika hiphop dansstilar.
Man kommer få lära sig Popping, Locking och vanlig hiphop!

—————————————————————————————————–

Disco

Detta är en nybörjare och fortsättningsgrupp för alla som vill dansa disco. Dansarna får lära sig de viktigaste grundstegen men även, bland annat, en massa roliga disco-hopp. Barnen lär sig att ha roligt tillsammans med musiken och danskompisarna.

Denna kursen är mycket populär och blir snabbt fulltecknad!

—————————————————————————————————–

Hiphop

Tung dansstil som blandas med coola hiphopsteg och moves. Vi lär oss att hitta groovet i dansen och musiken.

Ta på träningskläder och sköna sneakers.

——————————————————————————————————

Commercial Hiphop

En mer kaxig hiphop stil med feminina inslag. Mycket höfter, känsla och attityd! Vi dansar typiskt till Beyoncé, Rihanna, Stefflon Don mm.

—————————————————————————————————-

Breakdance

Breakdance handlar om mycket teknik och tricks på dansgolvet. Du kommer få lära dig grunderna till Sixstep, Baby freeze, handstand och massa andra coola moves.

—————————————————————————————————-

Breakdance POWERMOVES

Under powermove kursen så kommer eleverna få prova på de allra mest atletiska och svåraste rörelserna inom breaking. Kursen startar från den enkla backspin hela vägen upp till att kunna snurra på huvudet. Lektionerna är utformade med säkerhets tänk allra främst då eleverna kommer behöva bygga upp teknik och styrka för att utföra dessa på ett korrekt sätt

—————————————————————————————————-

Jazz

Jazzdansen är en scenisk dans med teknik från baletten. Tekniken är uttrycksfull och fysisk med mycket rytm och musikalitet.

—————————————————————————————————-

Commercial Jazz

Jazzdansen är en scenisk dans med teknik från baletten. Tekniken är uttrycksfull och fysisk med mycket rytm och musikalitet. I den här klassen moderniserar vi jazzen till Commercial jazz och dansar till musik som är inne nu.

—————————————————————————————————-

So You Think You Can Dance

Ett av världens mest kända TV-program SYTYCD har kommit till Wilson Dance Factory. En danskurs där dansstilen bytar efter 1-2 veckor, och efter 14 veckors termin så har man fått prova på massa olika stilar till spännande musik! Perfekt utmaning för dig som redan är lite övad inom dans eller sugen på en utmaning!

————————————————————————————————————

Konstnärlig Dans

Under denna kurs kommer man får dansa Modern dans, Jazz och Showdans.
Man använder sig av teknik till olika hopp, pirouetter och lär sig karaktären och hur man fördjupar sig i den med musiken tillhörande dansstilen.

————————————————————————————————————

Feminine Vibe

Här blandar vi olika stilar från kvinnliga powerlaidies så som Beyoncé, Ariana, Rihanna och Little Mix. I denna klass kommer vi att dra oss mest åt det jazziga hållet och tekniken därifrån. Vi kommer jobba på att få in rätt attityd och uttryck vilket är viktigt i denna stilen. Även om koreografierna framhäver femininitet så kan självklart vem som helst ta denna klass!

______________________________________________________________________________

Disco Nya tävling / Hiphop Nya Tävling (endast inbjudna)

När din lärare tycker du är redo tas du in i denna klass för att pushas och vidareutveckla din dans. Detta förbereder inför kommande tävlingsklasser.

——————————————————————————————————

Sällskapsdans

Grunderna i de populära Standard och Latindanserna lärs ut. Rumba, vals, cha-cha-cha och foxtrot är några av danserna du får lära dig. Om du inte har en danspartner, kontakta oss via mail så försöker vi hitta en lösning.

Nybörjare = steg 1 Fortsättning = steg 2 Coaching = steg 3

——————————————————————————————————-

Bugg!

Beskrivning kommer snart.

—————————————————————————————————-

Wilson Choir

Wilson Choir är en vuxenkör för både nybörjare och sångvana. Vi går igenom grunder i sångteknik och sjunger härliga låtar tillsammans. Gemenskap, glädje och en massa energi kan vi lova er under denna klass!

—————————————————————————————————-

Wilson Mini Choir

Wilson Minikör är en sångkör för barn från 7 till 12 år. Här sjunger vi moderna låtar som barnen känner igen och eleverna får en grund i sångteknik.Passar både nybörjare och den som sjungit i kör tidigare.

—————————————————————————————————-