Våra lärare

Största dansskolan i Skåne inom både Hobby- och tävlingsdans

 

Paul Wilson 

Jag började dansa i Australien som åttaåring och efter ett tag blev jag australiensisk juniormästare i standard- och latindans.

Mitt hårda arbete och målinriktning ledde mig hela vägen till London och den europeiska danskretsen. Under ledning av några av världens bästa lärare, fortsatte min dansutbildning.

Under denna period träffade jag Ann, som höll på med det jag gjorde, levde sin dröm om att få dansa och bli mästare i dans. Sedan dess har livet inte varit detsamma.

Vår kärlek för dans och vårt liv tillsammans tog oss runt världen och om igen.

Vi tog steget till den professionella turnén 1994 och vann vårt första australiensiska mästerskap samma år. Mästerskapet vann vi igen åren 1995, 1996, 1997, 1998 och år 2000.

Höjdpunkter:

  • British Professional Rising Star Ballroom-mästare 1996
  • International Professional Rising Star-mästare 1995
  • World Ten dance professional-finalister
  • Avgång från tävlingar i december 2000
  • Födelsen av vår älskade son Tom Sebastian Wilson den 2:a februari 2004
  • Director and owner of Wilson Dance Center tillsammans med Ann Wilson from 2008-2018. Before expanding and opening WDF juli 2018. A new beginning!

 


 

   

Linnéa Lindé

Jag började satsa på min danskarriär när jag var 15 år, men dansen har alltid varit en del utav mitt liv.
Har under mina år tävlingsdansat i både disco och i hiphop både nationellt och internationellt.
Började undervisa i dans när jag var 17 år gammal, och har sedan dess inte kunnat släppa taget om det.

Fokuserar främst på tävlingsdans i Hiphop, men undervisar även i andra stilar.
Inne i danssalen hos mig är känslan för trygghet, nyfikenhet och självsäkerhet i stort fokus. 

Förutom undervisning sitter jag även främst med kommunikation, events och media för dansskolan.


 


 

Peter Kjärsgård

Min historia inom dansen började vid sju år ålder när jag tog mina första danssteg. Jag fastnade fort för Tävlingsdansen och vid 16års ålder åkte jag på mitt första internationella mästerskap. Jag har sedan dess stått i flera EM och VM finaler samt lyckats ta hem tre EM-brons i Disco solo. Sedan 2017 har jag lagt tävlingskarriären på hyllan och fokuserar helt och hållet på tränarrollen. Jag ser framemot att börja ett nytt kapitel i livet tillsammans med Wilson Dance Factory!


 

Elin Sandberg 

Jag började dansa första gången när jag var nio, men började ta dansen på allvar när jag var 16 år och började tävlingsdansa i disco samtidigt som jag pluggade dans på Nicolaiskolan. Jag är fortsatt aktiv tävlingsdansare i både konstnärlig dans och i Disco.

Nu undervisar jag i:
-Tävlingsdisco
-Jazz
-Balett
-Barndans
-Disco / show 
På mina klasser älskar jag ordning & reda, men samtidigt fokusera på att ha roligt med musik och utvecklas både i självförtroende och som dansare. 

Hoppas vi ses på mina klasser! 

 


Nellie Törnblom 

Mitt namn är Nellie och jag undervisar i Disco för nybörjare + fortsättning och i Commercial Jazz!

Min dansresa började när jag var nio år och jag har inte kunnat släppa det sedan dess!
Jag valde att fortsätta med tävlingsdans och tävlade i Disco fram tills 2019. Numera är jag aktiv tävlingsdansare i konstnärlig dans och dansar ett antal hobbyklasser i veckan.
Under gymnasiet gick jag estetisk linje med inriktning dans på Nicolai och har fått med mig goda grunder i både jazz, balett och modern dans.

Mina lektioner ska vara en trygg zon för alla att trivas i, där alla får synas och utvecklas.
Min målbild är att utveckla dig som dansare, men framförallt att stärka ditt självförtroende genom att visa dig vad du kan! Hoppas att vi ses i danssalen!


Ricky Chau 

Jag snubblade in på breaking när jag var 16 år och har inte lämnat den sen dess. Jag har tränat 12 år och undervisat i 3 men trots mina långa år så är jag mer passionerad än någonsin. Tillsammans med mitt crew har jag ställt upp i SM i breaking och jag är hungrigare än någonsin att vinna den. Denna passion tar jag med in i dansstudion och förmedlar till mina studenter.

 

Mats Håkansson 


Vicki Wallin


 

Lovisa Larsson

Hej! Mitt namn är Lovisa Larsson. Dansen har alltid funnits i mitt liv, men då jag var 10 år insåg jag hur mycket sporten betyder för mig.
Jag började tävla individuellt i hip hop då jag var 13 år och är idag i Sveriges högsta klass vid namn ”champion”. Som dansare har jag även dansat bakom artister på olika festivaler samt i musikvideos.
Just nu går jag en dansutbildning på lunds dans och musikal gymnasium, där jag tränar alla möjliga stilar så som balett, jazz, modern, stepp och hip hop!
Som danslärare vill jag förmedla dansglädjen och självklart hjälpa eleverna med deras individuella dansutveckling.

Towa Söderstjerna

Ett av våra senaste stjärntillskott. Towa är en ung och sprudlig tjej som är driven av sin passion för dansen. Hon går just nu en dansutbildning på Nicolaiskolan i Helsinborg. 
Towa är en aktiv tävlingsdansare inom hiphop och tävlar i Sveriges högsta klass. 
Towa har även deltagit på Internationella Mästerskap. Missa inte chansen att få lära dig nya steg och danser med Towa. 

Pelle Karlsson

Vår coola Boys-Only tränare och ett av våra nyaste tillskott i vår personal!
Pelle har dansat på WDF i över 7 år, går just nu dansutbildning på Nicolaiskolan och är aktiv tävlingsdansare i Hiphop. 
Han har deltagit vid flertal EM och VM sedan några år tillbaka. Pelle är en GRYM dansare när det kommer till Hiphop, Popping och Break.