Våra lärare

Största dansskolan i Skåne inom både Hobby- och tävlingsdans

Paul Wilson 

Jag började dansa i Australien som åttaåring och efter ett tag blev jag australiensisk juniormästare i standard- och latindans.

Mitt hårda arbete och målinriktning ledde mig hela vägen till London och den europeiska danskretsen. Under ledning av några av världens bästa lärare, fortsatte min dansutbildning.

Under denna period träffade jag Ann, som höll på med det jag gjorde, levde sin dröm om att få dansa och bli mästare i dans. Sedan dess har livet inte varit detsamma.

Vår kärlek för dans och vårt liv tillsammans tog oss runt världen och om igen.

Vi tog steget till den professionella turnén 1994 och vann vårt första australiensiska mästerskap samma år. Mästerskapet vann vi igen åren 1995, 1996, 1997, 1998 och år 2000.

Höjdpunkter:

  • British Professional Rising Star Ballroom-mästare 1996
  • International Professional Rising Star-mästare 1995
  • World Ten dance professional-finalister
  • Avgång från tävlingar i december 2000
  • Födelsen av vår älskade son Tom Sebastian Wilson den 2:a februari 2004
  • Director and owner of Wilson Dance Center tillsammans med Ann Wilson from 2008-2018. Before expanding and opening WDF juli 2018. A new beginning!

 


Linnéa Lindé

Jag började satsa på min danskarriär när jag var 15 år, men dansen har alltid varit en del utav mitt liv.
Har under mina år tävlingsdansat i både disco och i hiphop både nationellt och internationellt.
Började undervisa i dans när jag var 17 år gammal, och har sedan dess inte kunnat släppa taget om det.

Fokuserar främst på tävlingsdans i Hiphop, men undervisar även i andra stilar.
Inne i danssalen hos mig är känslan för trygghet, nyfikenhet och självsäkerhet i stort fokus. 

Förutom undervisning sitter jag även främst med kommunikation, events och media för dansskolan.


Matilda Waltmark Masarek

Mitt namn är Matilda Masarek och jag är 24 år gammal.
Jag har dansat sedan jag var 3 år gammal.
Jag började dansa klassisk balett som sedan skapade ett intresse för jazz som jag dansade upp i tonåren.
Intresset för sång startade runt 12-års åldern.
Efter gymnasiet studerade jag till artist och musikalartist vid Markaryds folkhögskola,
och där utvecklades även intresset för teater men framförallt artisteri och musikal.
Jag älskar sång och dans för att det ger mig och andra så mycket.
Det för med sig så mycket glädje och energi som man aldrig kan få för mycket av. Nu startar jag mitt fjärde år på Wilson Dance Factory,
och håller i klasserna Popartist.
Att få arbeta med det man brinner för mest i livet är helt underbart.
Mitt mål för varje termin är att ge allt jag kan till mina elever.
Att få de att växa, inte bara i sång och dans utan också som personer.
Att få följa elever flera terminer och se deras utveckling är en så härlig känsla!

 


Peter Kjärsgård

Min historia inom dansen började vid sju år ålder när jag tog mina första danssteg. Jag fastnade fort för Tävlingsdansen och vid 16års ålder åkte jag på mitt första internationella mästerskap. Jag har sedan dess stått i flera EM och VM finaler samt lyckats ta hem tre EM-brons i Disco solo. Sedan 2017 har jag lagt tävlingskarriären på hyllan och fokuserar helt och hållet på tränarrollen. Jag ser framemot att börja ett nytt kapitel i livet tillsammans med Wilson Dance Factory!


Elin Sandberg (info & bild kommer snart)

Jag började dansa första gången när jag var nio, men började ta dansen på allvar när jag var 16 år och började tävlingsdansa i disco samtidigt som jag pluggade dans på gymnasiet. Jag är fortsatt aktiv tävlingsdansare i både konstnärlig dans och i Disco.

Nu undervisar jag i:
-Tävlingsdisco
-Jazz
-Balett
-Barndans
-Disco / show 
På mina klasser älskar jag ordning & reda, men samtidigt fokusera på att ha roligt med musik och utvecklas både i självförtroende och som dansare. 

Hoppas vi ses på mina klasser! 


Mathilda ”Matti” Westh 

Jag har dansat till och från i nästan hela mitt liv. Jag gick på barndans när jag var liten och har testat flera olika stilar. Allt ifrån balett till hiphop men det var faktiskt inte förens jag var 15-16 år som jag började fokusera på dansen för det var då jag fastande ordentligt för hiphopen. Nu är jag 18 år och att dansa är det roligaste jag vet. Jag har tävlat i hiphop i snart 3 år och jag har inga planer på att sluta. Att få uttrycka sig genom dans kan vara den härligaste känslan. Detta året ska jag undervisa min andra termin och är verkligen supertaggad! Jag stävar alltid efter att man ska känna sig trygg inne i danssalen då jag själv ser den platsen som min ”safezone”. Vill såklart alltid att det ska vara en härlig stämning och att alla trivs under klassens gång. Mår mina elever bra så mår jag bra 🙂 

 


Nellie Törnblom 

Jag heter Nellie och är 20 år gammal.
Min danskarriär startade för 10 år sedan med en disco/hiphop kurs. Efter några terminer valde jag att fortsätta med enbart disco, och har tävlat i det sedan 6 år tillbaka, vilket jag älskar!
Under gymnasiet gick jag en Estetisk linje med inriktning dans. Vi dansade balett, jazz och modern dans, så även det har jag med mig.

Jag ville gå ett steg längre och utbildade mig och började undervisa i Disco för nybörjare 2017.
Det är så himla roligt att få föra vidare sina kunskaper i det man älskar och att få se samma glädje som fick mig att fortsätta, i det som kommer att bli nästa dansgeneration!

Förövrigt är dansen något av det bästa jag vet, och jag kan inte se framför mig att jag någonsin kommer kunna sluta!


Ricky Chau (bild kommer snart)

Jag snubblade in på breaking när jag var 16 år och har inte lämnat den sen dess. Jag har tränat 12 år och undervisat i 3 men trots mina långa år så är jag mer passionerad än någonsin. Tillsammans med mitt crew har jag ställt upp i SM i breaking och jag är hungrigare än någonsin att vinna den. Denna passion tar jag med in i dansstudion och förmedlar till mina studenter.


My Olsson (bild kommer snart)

Jag heter My Olsson och är 24 år gammal!
Jag har dansat sen jag var 5 år, delvis på Lunds dans och musikalgymnasiums spetsutbildning men även på Hvilan modern dance academy. Jag är främst utbildad i balett och modern dans men har även tränat en hel del jazz , Street, sång och teater! Jag älskar att utmana mig och testa nya dansstilar!
Dans har varit en stor del av mitt liv så länge jag kan minnas, det går inte att leva utan! Dans för mig är ett sätt att uttrycka känslor samtidigt som man får träna och må bra!
Jag brinner för att arbeta med dans som ett sätt att sprida glädje och välmående!

Jag utbildar mig också till beteendevetare vid Lunds universitet och bor i Ängelholm med min sambo och min hund Inez


Josef Svensson (bild kommer snart)

Mitt namn är Josef Svensson och jag är 18 år gammal. Så långt jag kan minnas har dansen alltid varit något som jag brinner för. I grund och botten är jag gammal pardansare, men valde därefter att satsa på min nuvarande truppgymnastik. Men trots det har dansen alltid hängt med mig ändå, och jag har fått utforska mina stilar allt ifrån streetdance till modern dans. Nu får jag äntligen möjligheten att komma tillbaka och dessutom undervisa i dans. 
 
På Wilsons Dance Factory undervisar jag just nu i alla ”Boys Only” klasser. I de yngre klasserna (6-8 år) fokuseras det mest på att röra sig till musik och hitta sin egna stil inom dans. En väldigt lekfull och rolig klass som låter barnen få vara sig själva och leka med dansfantasin. I de äldre klasserna (9-11 år) fokuseras det främst på streetdance och olika hiphop dansstilar. En klass som kommer ta del av blandad koreografi. 
 
Mitt engagemang är en viktigt del för mig. Detta då eleverna ska ha roligt känna sig sedda, och samtidigt utvecklas. Något som jag ser framemot att ta del av kommande termin. 

Mats Håkansson (info & bild kommer snart)


Vicki Wallin (info & bild kommer snart)


Justin Fuentes (bild kommer snart)

Hey You all guys! My name is Justin and I’m from Venezuela 
I will be teaching HipHop Choreography / Commercial Dance / Jazz Funk / SYTYCD at WDF. 
In my classes we will be focusing on Growing Learning Work Developing Exploring Performance Interpretation Enjoyment Good Environment Support and Love above of Everything before during and after my class. To have a look more about my work please check my social media @justinfuentes – Facebook Page- Youtube – Instagram – Twitter and more. Hope to see you guys in my class and Let’s Dance. 

Lovisa Larsson (info & bild kommer snart)

Hej! Mitt namn är Lovisa Larsson. Dansen har alltid funnits i mitt liv, men då jag var 10 år insåg jag hur mycket sporten betyder för mig.
Jag började tävla individuellt i hip hop då jag var 13 år och är idag i Sveriges högsta klass vid namn ”champion”. Som dansare har jag även dansat bakom artister på olika festivaler samt i musikvideos.
Just nu går jag en dansutbildning på lunds dans och musikal gymnasium, där jag tränar alla möjliga stilar så som balett, jazz, modern, stepp och hip hop!
Som danslärare vill jag förmedla dansglädjen och självklart hjälpa eleverna med deras individuella dansutveckling.

Miranda Helgesson 

Jag heter Miranda Helgesson och jag är 24 år gammal!
Så länge jag kan minnas har jag dansat, och provat på nästan alla dansstilar man kunnat prova på. Men mest av allt så föll jag för disco, jazz och modernt. 
I stor del av mitt liv och min danskarriär har jag tävlingsdansat på både nationell och internationell nivå. 

Nu pluggar jag på Lunds Universitet samtidigt som jag fokuserar och tränar fram både nuvarande, men också framtidens tävlingsstjärnor.

Under höstterminen 2020 håller jag paus från undervisandet för att fokusera på mina studier. Jag hoppas dock att jag snart är på schemat och inne i danssalen igen!