Våra dansstilar

Vi erbjuder ett stort sortiment av dans

Vi på Wilson Dance Factory har en stor passion för dans och och ett väldigt brett spektrum när det kommer till olika dansstilar. Du kommer garanterat att hitta en stil som passar dig om du väljer att dansa med oss.

Barndans 2-3års

Barnet dansar tillsammans med en förälder eller annan ansvarig. En lärande och rolig stund för er att uppleva tillsammans. Vi rör oss till musik i dans och lek samtidigt som vi tränar koordination och grundläggande motorik.

Dansmix 4-5års

Här får barnen lära sig många olika dansstilar; Hiphop, Show, Disco, Balett och Latin. Utlärningen föregår både i cirkel men även framför spegel.
Vi vidareutvecklar koordination och balans till glad musik som barnen känner igen!

Dansmix 6års

Likt Dansmix 4-5 år får barnen lära sig många olika dansstilar. Hiphop, Show, Disco, Balett och Latin. Skillnaden från 4-5 års gruppen är att mestadels av lektionen föregår framför spegel och inte i ring.

Balett

Graciösa rörelser i samband med klassisk musik. Du kommer lära dig grunderna inom baletten, samt styrka din koordination, styrka, teknik och musikalitet. Balett kommer hjälpa dig som dansare att bli stark inom många dansstilar.

TikTok dans

Ingen har väl missat den stora sensationen med TikTok? Nu har du chansen att lära dig massa roliga danser med inspiration från TikTok!

Boys Only

En dansklass för killar som vill prova olika hiphop dansstilar (Hiphop, Breakdance, Popping)

Show

Rolig dans med grundträning i jazzteknik, koreografier till poplåtar som dansarna känner till och får släppa loss!

Breakdance

Breakdance handlar om mycket teknik och tricks på dansgolvet. Du kommer få lära dig grunderna till Sixstep, Baby freeze, handstand och massa andra coola moves.

Disco

En fartfylld dans med inslag av många stilar till poppig och snabb musik. Man får lära sig de viktigaste grundstegen men även, bland annat, en massa roliga disco-hopp. Barnen lär sig att ha roligt tillsammans med musiken och med danskompisarna.

HipHop

Tung dansstil som blandas med coola hiphopsteg och moves. Vi lär oss att hitta groovet i dansen och musiken. Det övas på att lära in koreografi men även prova på att dansa freestyle i Hiphop för att hitta sitt egna sätt att uttrycka sig i dans.

Jazz & Modernt

Jazzdansen är en scenisk dans med teknik från baletten. Tekniken är uttrycksfull och fysisk med mycket rytm och musikalitet. Modern dans är en mer abstrakt dans med inlevelse, story-telling och teknik. På lektionerna kommer man lära sig grunder, teknik och koreografi i båda stilar.

Commercial HipHop

En mer kaxig hiphop stil med feminina inslag. Mycket höfter, känsla och attityd! Vi dansar typiskt till Beyoncé, Rihanna, Britney Spears m.fl

Yoga

Hatha yoga för ökad rörlighet, styrka och frid i sinnet. 

Sällskapsdans

Grunderna i de populära Standard och Latindanser lärs ut. Rumba, vals, cha-cha-cha och foxtrot är några av danserna du får lära dig. Om du inte har en danspartner, kontakta oss via mail så försöker vi hitta en lösning.

Bugg & Swing